ضحی یوسفی
متولد سال 69
کارشناس ارشد مدیریت کسب و کار و موسس استارت آپ مامی کا
ساکن بجنورد
هدف شرکت ما کمک به خانم ها جهت رشد و توسعه کسب و کارشان است. این کار را بوسیله آموزش و مشاوره های بازاریابی و کسب و کار انجام می دهیم. در حوزه صنایع دستی هدفمان افزایش کیفیت و ساخت محصولاتیست که مورد نیاز بازار است. نقاشی روی سفال، کارهای چرم، ویترای، عروسک سازی و … از جمله محصولاتیست که مددجوهای تحت پوشش مجموعه ی ما در خانه هایشان مشغول ساخت و تولید هستند.
از چه زمانی این شغل را آغاز کردید؟ و چه شد که وارد این حرفه شدید؟
پس از پایان دوره دانشجویی و از مرداد 99 در مرکز رشد شهرستان بجنورد که متعلق به پارک علم و فناوری است این شرکت را ثبت کردیم. به این دلیل که احساس کردم بسیاری از خانم هایی که در این شهر زندگی می کنند با وجود تحصیلات اکادمیک و عالیه اما اکثرا بیکارند و داخل خانه فقط مشغول خانه داری هستند و استفاده ای از مدرکشان نمیشود و این حس بدی در آنها ایجاد می کند. قصد داشتم با این کار به این بانوان کمک کنم تا در اجتماع فعال باشند و حس خوشایند بهره وری و کارایی را به آنها القا کنم. حالا بسیاری از آنها همزمان با خانه داری، شاغل هم هستند.
غیر از این شغل کار دیگه ای هم انجام می دهید؟
خیر اما من مدیر مرکز نیکوکاری بانوان هم هستم که همین خدمات مذکور را بصورت رایگان برای مددجویان در آنجا هم انجام میدهیم.
کمی از معضلات و مشکلات در حوزه ی کاریتان برای ما بگویید.
کسب و کار بانوان مشکلات زیادی دارد. چرا که تاکنون اقدامات بنیادین و اصولی برای آن انجام نشده است. مهارت هایی به بانوان تعلیم داده نشده است که یک بانو در کنار خانه داری بتواند یک شغل دیگر هم انجام بدهد. مشکل دیگر این است که در استان ما بدلیل محروم بودن و دور بودن از مولفه های مدرن، با این اکوسیستم استارت اپی کمی متناقض است و این کار ما را سخت کرده و از سرعت رشد ما کاسته است. هرچند هنوز هم با وجود همه مشکلات، اقدامات خوبی تاکنون انجام داده ایم.
لطفا کمی زمینه ی کاری خودتان را برای مخاطبان شرح دهید.
اولین اقدام ما روند شناسایی کسب و کار و مشاغل خانگیست که این امر با کمک جهاد دانشگاهی و پارک فناوری و سایر ارگان های مربوطه انجام میشود. لیستی از این بانوان تهیه میشود و بعد با این لیست وارد تعامل و مذاکره میشویم و به آنها مشاوره میدهیم. رویدادهای کارافرینی را مدیریت می کنیم. استعداد یابی میکنیم. راه را نشانشان میدهیم. مجوزها را برایشان میگیریم و به سازمان های مربوطه آنها را معرفی میکنیم.
شما در روز چند ساعت کار میکنید؟
تقریبا تمام مدت من درگیر این موضوع هستم اما حدودا روزی 8 ساعت به شکل ویژه وقتم را به این حوزه اختصاص میدهم.
اگر بخواهید زمینه کاریتان را الان با قبلا مقایسه کنید چه تفاوت هایی وجود دارد؟ و آینده را چطور پیش بینی میکنید؟
این ایده از بدو شکل گیری بسیار خوب و خلاقانه بود. اما همانطور که عرض کردم عملی شدن آن باتوجه به شرایط فرهنگی جامعه و بخصوص جامعه ی استان ما کمی سخت بوده است. اما من به آینده ی این ایده ی مامان کارآفرینی بسیار خوشبینم و مطمئنم که ظرف مثلا شاید 5 سال آینده اتفاقات مهمی در این عرصه رخ دهد.