طیبه گزدرازی
متولد 1364
بوشهر
بنده صاحب یک مجتمع شامل چند کارگاه تولیدی و آموزشی فیروزه کوبی، گلیم بافی، خاتم کاری، گبه، چرم دوزی، میناکاری روی سفال هستم. من تاکنون چندین بار بعنوان کارافرین برتر در سطح استان و شهرستان و همچنین کارافرین برتر دانشگاهی مورد تقدیر قرار گرفتم.
از چه زمانی این شغل را آغاز کردید؟
من از سال 82 کارم را شروع کردم. البته ابتدا صرفا آموزشگر معرق چوب بودم اما بعد از آن شرکت را ثبت کردم و رفته رفته این کار را گسترش دادم و محصولات دیگر را هم به کار اضافه کردم.
غیر از این شغل کار دیگه ای هم انجام میدهید؟
خیر بنده تمام مدت به همین شغل مشغولم.
چرا به سراغ صنایع دستی رفتید؟ ایده و انگیزه شروع این کسب و کار چگونه شکل گرفت؟
من بسیار به این کار علاقه داشتم. احساس کردم که باید در کنار تحصیل به یک شغل فنی هم مشغول باشم و مشاهده کردم که در شهرستان و استانمان خیلی در زمینه صنایع دستی کاری انجام نشده است. برای شروع هم به سراغ محصولاتی رفتم که نیاز به بازاریابی و جا انداختن فرهنگ تولید و خرید آن باشد.
کمی از معضلات و مشکلات در حوزه ی کاریتان برای ما بگویید.
متاسفانه ارگان های دولتی از جمله سازمان میراث فرهنگی به جای حمایت، بیشتر سنگ جلوی پای ما می اندازند و ما باید وقت و هزینه و انرژی زیادی را صرف رفع موانع و مشکلات اداری کنیم. مورد بعدی مالیات های سرسام آوریست که می دهیم. این درحالیست که گفته شده مالیات بر آموزش و صنایع دستی باید صفر باشد اما متاسفانه اینطور نیست. ضمن اینکه ارزش افزوده ی کارها و محصولات هم بسیار نازل است.
شما در روز چند ساعت کار میکنید؟
به طور میانگین روزی 9 ساعت
اگر بخواهید زمینه کاریتان را الان با قبلا مقایسه کنید چه تفاوت هایی وجود دارد؟
الان خیلی بهتر از قبل است. چون که گرایش مردم به صنایع دستی و فرهنگ خرید و استفاده از صنایع دستی بین مردم افزایش پیدا کرده و این روزها این محصولات وارد زندگی مردم شده است. و بالطبع فروش ما هم بیشتر شده است.
آینده ی این فن و حرفه رو در ایران چطور می بینید؟
من به آینده خوشبینم. افراد بسیاری هستند که به این کار علاقمندند و باید اینها را وارد بازار کار کرد. واحد های تولیدی بیشتری باید احداث شود تا اشتغال جوانان هم افزایش یابد.